Reberia

Reberia, o platformă care facilitează interacțiunea dintre mediul digital și produsele fizice prin intermediul thenologiei NFC

#InnovatedInCluj, seria de testimoniale  continuă cu un nou interviu. Am stat de vorbă cu Vlad Deto, Co-fondator al start-up-ului Reberia, o platforma de care facilitează interacțiunea dintre brand-uri și potențialii clienți.

Cum ai rezuma activitatea start-up-ului tău?

“Facilităm interacțiunea dintre mediul digital și produsele fizice prin intermediul thenologiei NFC. Astfel, printr-o simplă atingere a telefonul mobil informații relevante despre produs pot fi transmise în fiecare etapă parcursă de client, de la primul interacțiune cu produsul sau serviciul până la consum, feedback sau suport. Practic, oferim un canal de comunicare între brand și consumator, direct prin intermediul produsului.

Cum convingi clienții să vă aleagă soluția?

Suntem destul de norocoși fiindcă momentan nu există o concurență mare pe această nișa, cel puțin nu în România. Încercăm să nu convingem clienții, ci să le găsim soluțiile potrivite, astfel încât să-și atingă obiectivele de business

Care este elementul diferențiator?

Ne concentrăm atenția pe succesul clienților noștri. În general, oferim servicii acelor clienți unde putem aduce valoare. Elementul diferențiator, aș putea spune că este atenția cu privire la nevoile concrete ale afacerilor cu care colaborăm.

Care este principala provocare de business?

Până în momentul de față, principala provocare de business este rata de adopție a tehnologiei în rândul publicului larg. Momentan încercăm să combatem acest lucru prin crearea de conținut educativ în mediul online pentru utilizatorii finali sau pentru clienții, clienților noștri.

Ce beneficii ați avut în urma programului de incubare ABC Incubator?

În primul rând comunitatea în care am intrat și în care ne-am integrat. E o comunitate super faină la ABC Incubator.

O latura care ne-a ajutat super mult este zona de evenimente și networking. Am avut ocazia să cunoaștem oameni foarte interesanți care ne-au devenit colaboratori sau parteneri, iar o parte dintre ei chiar și clienți. De asemenea, programele de mentorat organizate pentru membrii comunității ne-au fost de folos. Am avut parte de discuții cu oameni mult mai experimentați decât noi care au trecut prin situațiile și problemele pe care le întâmpinăm noi în momentul de față. Aceștia ne-au oferit de la sfaturi până la soluțiile de cum am putea rezolva provocările pe care le întâmpinăm.

Recomanzi programul de incubare altor start-up-uri?

Recomand cu caldură ABC Incubator altor antreprenori la început de drum și nu numai. Aici găsești locul perfect pentru dezvoltarea personală dar și profesională, alături de alți antreprenori cu obiective comune.

Dacă ai un start-up și activezi în zona de IT îți recomand să vii până la ABC Incubator și să te convingi de toate beneficiile pe care ți le pune la dispoziție comunitatea.

Dacă ar fi să pun în câteva cuvinte experiența noastră cu ABC Incubator, ar fi comunitatea de la care am avut atâtea de câștigat.

Ce gânduri le transmiți viitorilor fondatori?

Fail fast, fail forward! Iar dacă vrei să afli mai multe despre noi, te așteptăm la ABC Incubator.”

Interviu acordat de Vlad Deto, Co-founder al start-up-ului Reberia.