Datagrid software

DataGrid Software – soluție de automatizare a proceselor cu ajutorul Machine Learning & Artificial Intelligence 

Cum ai rezuma activitatea start-up-ului? 

Deep Insights platform este o soluție de machine learning și artificial intelligence pe care noi o dezvoltăm în cadrul DataGrid Software și care este dedicată în principal companiilor din diverse arii de activitate. Fie că vorbim despre producție, instituții financiare sau retail, oricine poate beneficia de machine learning si AI în cadrul activităților și proceselor proprii. 

Soluția noastră își propune simplificarea și automatizarea proceselor care stau în spatele inteligenței artificiale astfel încât trecerea de la o idee bazată pe AI la punerea acesteia în producție să fie cât mai rapidă și puțin costisitoare.” 

Cum convingi un client să te aleagă pe tine și nu un alt serviciu similar din piață? Care este elementul diferențiator?  

“Am creat platforma astfel încât companiile să o poate integra ușor cu soluțiile și infrastructura deja existentă, iar costurile de implementare pentru soluțiile de AI să fie cât mai reduse. Ne dorim să oferim doar ceea ce este util clientului pentru o mai bună și eficientă înțelegere a datelor companiei, precum și posibilitatea de a lua decizii informate și bazate pe aceste noi tehnologii.” 

Care este principala provocare de business? 

“Într-o lume în continuă dezvoltare digitală, importanța tehnologiilor bazate pe inteligența artificială și machine learning începe să devină din ce în ce mai pregnantă. Totuși, există o reticență destul de mare în folosirea acestor tehnologii datorită fricilor legate de costurile de implementare precum și din cauza lipsei de cunoștințe din acest domeniu. Provocarea noastră este să eliminăm aceste bariere și să le permitem companiilor să utilizeze produse bazate pe inteligență artificială în procesele interne.” 

Ce beneficii ai în cadrul programului ABC Incubator dedicat start-up-urilor?  

“Ar fi mai multe de spus, dar mă voi rezuma la cele mai importante pentru noi ca și start-up. Beneficiile pe care le-am obținut din programul de incubare includ acces la experți și mentorat, facilități și resurse tehnice, precum și networking și colaborări. Aceste lucruri ne-au permis să construim produsul într-un mod adecvat și să putem să ne conectăm cu eventuali colaboratori sau clienți. 

Un alt aspect ar fi componenta de training-uri și workshop-uri legate de dezvoltarea unei afaceri, de finanțări, aspecte de altfel foarte utile în momentul în care înființezi un start-up. De asemenea, partea de comunitate este foarte importantă și ajută foarte mult, dat fiind faptul că există multe start-up-uri în programul de incubare.” 

Recomanzi programul de incubare altor start-up-uri? 

“Recomand călduros și altor start-up-uri să intre într-un program de incubare, pentru că îți permite să sari anumite etape și să fii mai aproape de țelul propus și totodată să dobândești o bază solidă pe care poți construi mai târziu.” 

Interviu acordat de Lucian Cioranu, Managing Partner & Co-founder DataGrid Software 

Hai să ne conectăm!