ARI Delivery_InnovatedInCluj

ARI Delivery – platformă care oferă sprijin pentru un stil de viață sănătos și un plan alimentar echilibrat

#InnovatedInCluj, seria de mini-interviuri continuă. Am fost curioși să aflăm de unde a plecat ideea care stă la baza ARI Delivery, drept urmare, am stat de vorbă Armida Albani-Rocchetti, Head of Business Development, care ne-a povestit mai multe lucruri, printre care și provocările întâmpinate și cum a făcut față acestora.

ARI Delivery este un start-up aflat în programul ABC Incubator, care a dezvoltat o platformă de food delivery, prin intermediul căruia oferă sprijin celor care îți doresc un stil de viață sănătos și un plan alimentar echilibrat.

Citește mai jos interviul integral acordat de Armida și află mai multe despre experiența pe care a avut-o în cadrul programului nostru de incubare – “facem parte dintr-o comunitate de oameni entuziaști la care nu am fi avut acces in mod normal”.

Cum ai rezuma activitatea start-up-ului ARI Delivery?

ARI delivery este start-up-ul de care reprezintă viitorul alimentației, un viitor care este foarte aproape de clujeni. Practic noi suntem bucătarul virtual care îți aduce pe masă ceea ce îți place să mănânci din ceea ce e bine să mănânci.

Cum facem asta? Clienții la prima interacțiune pe care o au cu platforma noastră vor completa un chestionar nutrițional, iar în baza acestuia noi le vom recomanda preparatele locale care se potrivesc profilului lor nutrițional, și pe lângă asta, care sunt și pe placul lor. În felul acesta ei vor putea comanda în avans mâncarea dorită, iar noi o vom livra.”

“Cu ajutorul tehnologiei am creat un algoritm care ne ajută să facem matching-ul între preferințele culinare și profilul nutrițional. În modul acesta oferim clienților o soluție personalizată prin care ei îți pot atinge obiectivele proprii.”

Cum convingeți un client să vă aleagă serviciile?

“Soluția pe care noi o oferim este una inovativă și nu mai există la momentul actual pe piața locală. Practic prin intermediul tehnologiei noi ajutăm consumatorii să economisească timp, să își înțeleagă nevoile nutriționale și le facem matching-ul între nevoile nutriționale și preferințele culinare.”

Care este principala provocare de business cu care v-ați confruntat?

“Principala problemă cu care ne-am confruntat până în momentul de față cred că este suprasaturația pieței, restaurantele ne văd din păcate ca o altă platformă de food delivery și poate sunt reticente la început, dar chiar și așa am reușit să adunăm alături de noi restaurante partenere care sprijină un stil de viață sănătos și un plan alimentar echilibrat.”

Ce beneficii aveți în programul de incubare ABC Incubator?

“Beneficiile pe care ni le-au adus programul de incubare al ABC Incubator sunt nenumărate, dar o să ma rezum la cele mai importante din punctul meu de vedere. În primul rând facem parte dintr-o comunitate de oameni entuziaști la care n-am fi avut acces în mod normal. Putem participa la evenimente de networking și workshop-uri care ne ajută să ne dezvoltăm și să scalăm, iar pe lângă asta intrăm în contact cu persoane care sunt dornice să ne îndrume și sprijine în dezvoltarea afacerii.”Ca să dau și un exemplu concret, prin intermediul programului de incubare am avut oportunitatea de a testa o idee și de a vedea cum o putem pune în practică.”

Ați recomanda programul de incubare ABC Incubator altor start-up-uri?

“Am recomanda cu tot dragul programul ABC Incubator tuturor start-up-rilor din Cluj-Napoca și nu oricăror, dar și celor care sunt din proximitate și care au acces la el. Comunitatea pe care o veți găsi aici este familia de care are nevoie orice start-up aflat la început de drum, este cea care te îndrumă și cea care te ajută să faci ceea ce îți dorești, și de ce nu, îți dă aripile să îți iei avânt.”

Interviu acordat de Armida Albani-Rocchetti, Head of Business Development în cadrul start-up-ului ARI Delivery.

Hai să ne conectăm!