Seria de testimoniale #InnovatedInCluj continuă cu un nou interviu. Am stat de vorbă cu Ștefania Matei & Radu Bendic,
Co-fondatori ai start-up-ului Calmly, și am aflat misiunea Calmly, platforma de social & emotional wellbeing.
Cum ați rezuma activitatea start-up-ului vostru?
“Calmly este o platformă de social & emotional wellbeing care îți propune să educe tinerii și să le ofere skill-urile necesare pentru a-și dezvolta inteligența emoțională. Totul se întâmplă într-un context în care se pune accent pe crearea unei comunități care să faciliteze accesul la experți și psihologi.
Cum funcționează platforma Calmly?
Tot ce trebuie să facă utilizatorii e să intre pe platformă să se înscrie, iar apoi pot participa în săptămâna următoare la primul cerc.
Cum convingeți un client să vă aleagă serviciul vostru și nu alt serviciu similar din piață? Care este elementul vostru diferențiator?
La Calmly poți să ai acces nu doar la cercul la care ți-ai rezervat un loc, ci și la celelalte. Dar ce aș spune că e cu adevărat diferențiator este atmosfera relaxată, nu e deloc ca la terapie de grup. Poate veni oricine care își dorește să crească, să învețe, nu trebuie să aibă o boală pentru a fi aici.
Care este principala provocare de business?
În jurul terapiei și în proceselor de grup încă există foarte multă stigmă, mai ales în România. De aici derivă și principala noastră provocare, și anume comunicare. Cum le spunem oamenilor ce fac serviciile noastre de fapt, cum îi pot ajuta. Pentru noi e foarte important să relaționăm cu clienții noștri și să vorbim aceeași limbă
Care sunt perspectivele voastre de viitor?
Pe termen scurt vrem să facem anumite optimizări, mai ales de comunicare. Avem niște KPI-uri de atins legate de costul de achiziție, bugetul de marketing la care am vrea să mai lucrăm. De îndată ce avem acest core solid de cost de achiziție redus. Astfel, vom putea să lucrăm la misiunea mai mare, care e să ajungem să avem un impact asupra cât mai multor tineri din România. Să ajungă și cei din București, Timișoara, Iași, practic din cât mai multe locuri din țară, să beneficieze de serviciile noastre și în fond să ajungem să impactăm mii de tineri.
Pentru că asta este misiunea de fapt, să creăm un context. Să creăm un context în care ajutăm tinerii să transcendă cumva de lucrurile care nu sunt ok în ziua de azi în societatea din ziua de astăzi și să-și găsească un loc în care pot să fie ei înșiși. E ok să simte ce simt și e ok să crească și să devină persoanele care vor să ajungă.
Ce beneficii ați avut din momentul în care ați intrat în programul de incubare?
Sunt o mulțime de beneficii. Principalele ar fi office space, mentorat, access la o grămadă de evenimente care sunt super cool. Cred că cel mai mare ar fi că toate acestea sunt într-un singur loc. Practic cu alte cuvinte simți că ești parte dintr-o comunitate și că ai toată expertiza aceasta în jurul tău care e super accesibilă, iar oamenii sunt foarte nice și mega dispuși să te ajute și să împartă din ceea ce știu.
Recomandați programul de incubare? Dacă da, de ce ați face-o?
Dacă a fi să recomand cuiva ABC Incubator, aș face-o că îmi pasă de persoana respectivă și chiar vreau să aibă succes cu start-up-ul. E atât de important să ai un spațiu în care lumea te susține, să fii înconjurat de oameni cu expertiză care te mentorează și poți să ai acces la perspective diferite. E foarte greu să faci antreprenoriat într-un spațiu insular, și aici e fix invers, ești integrat și simți că ești parte dintr-o comunitate și crești aici cu oameni și oamenii vor să te ajute să crești.
Ce gânduri ați vrea să le transmiteți celor care vizualizează acest filmuleț?
Eu cred cu tărie că omul este determinat de contextele în care se învârte, iar dacă vrei să ajungi departe, ar trebui să-ți găsești contexte care să te ajute să ajungi acolo. Mie mi se pare că asta încercăm și noi să facem la Calmly și asta face și ABC Incubator. Îți creează contextul potrivit în care să crești.”
Interviul a fost acordat de Ștefania Matei & Radu Bendic, Co-fondatori ai start-up-ului Calmly.